Companii

Căutarea unui şef peste cash-ul de 660 mil. euro din conturile Electrica, misiune dificilă. Cercetările continuă după şase luni fără rezultat

Căutarea unui şef peste cash-ul de 660 mil. euro din...

Autor: Roxana Petrescu

01.09.2016, 00:04 474

Una dintre cele mai bogate companii din România rămâne fără şef în contextul în care de aproape jumătate de an experţii care caută un CEO pentru Electrica nu au identificat un candidat potrivit.

Electrica a rămas fără şef la mij­lo­cul lunii martie după ce Ioan Roşca a fost debarcat de la vârful companiei înain­te de încheierea mandatului. La acel moment, Electrica a anunţat că până la finalul lunii iunie va găsi un nou CEO.

Potrivit declaraţiei de avere, Ioan Roşca a câştigat în medie anul trecut din funcţia de director general al Electrica circa 8.000 de euro lunar. Dar pe lângă funcţia de director general, Roşca şi-a ro­tunjit veniturile din funcţiile de admi­nistrator neexecutiv la Electrica Fur­ni­zare, administrator neexecutiv la Electrica Distribuţie Muntenia Nord, dar şi prin dividendele încasate anul trecut de la Electrica. Astfel, veniturile lunare totale ajungeau la 13.000 de euro.

Pe 1 iunie însă, compania a anunţat că mandatul Iulianei Andronache, directorul general interimar, va fi extins pentru încă 90 de zile sau până la numirea unui nou director, dar până la închiderea ediţiei compania nu a anunţat dacă s-a încadrat în termenul suplimentar de trei luni.

Astfel, de aproape jumătate de an Electrica nu a putut găsi un candidat potrivit. Electrica este cel mai mare jucă­tor din domeniul distribuţiei şi furni­zării de energie electrică din Ro­mânia, un business de 1,2 miliarde de euro, cu 3,6 milioane de consumatori. Dar nu acestea sunt cele mai apetisante cifre legate de Electrica, ci cele 660 de milioane de euro pe care compania le are în vistierie sub formă de cash sau depozite, cea mai mare parte a sumei fiind de la listarea din 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO