Companii

Ce se intampla cu centrul comercial Armonia Braila la patru luni de la inchidere

Ce se intampla cu centrul comercial Armonia Braila la patru luni de la inchidere

Christian Hiver, director de leasing in cadrul RED: Termenul de sase-noua luni nu cred ca este astazi posibil. Piata aceasta inca nu s-a redresat, iar oamenii nu au inca perspective despre ce se va intampla peste un an. Toata lumea asteapta acum, dar cred ca lucrurile se vor clarifica in decurs de trei-sase luni.

16.11.2009, 23:13 125

Compania RED Management Capital, care a decis la sfarsitul luniiiulie inchiderea centrului comercial Armonia din Braila din cauzanumarului mic de vizitatori si a vanzarilor slabe, cauta incontinuare chiriasi noi pentru redeschiderea proiectului, dartermenul avansat initial de sase-noua luni pentru reluareaactivitatii va fi cel mai probabil depasit.

"Termenul de sase-noua luni nu cred ca este astazi posibil.Piata aceasta inca nu s-a redresat, iar oamenii nu au incaperspective despre ce se va intampla peste un an. Toata lumeaasteapta acum, dar cred ca lucrurile se vor clarifica in decurs detrei-sase luni", a declarat Christian Hiver, director de leasing incadrul RED.

Hiver spune ca poarta negocieri cu mai multe grupuri locale siinternationale pentru inchirierea spatiilor si este in proces definalizare a unui nou concept pentru proiectul de la Braila,deoarece "s-a dovedit ca amplasarea unor buticuri in fata unuihipermarket nu este neaparat cea mai buna alegere".

Retailerii isi fac divizie de outlet

"Mai avem o singura incercare (cu acest proiect - n.r.) pe caredaca nu o fructificam cat mai bine putem ajunge in acelasi punct.Maine (marti - n.r.) plecam la MAPIC (unul dintre cele mai maritarguri imobiliare din Europa - n.r.) si speram sa venim cu maimulte informatii de acolo. Majoritatea retailerilor isi fac diviziede outlet in aceasta perioada deoarece au produse nevandute, astfelca am pastrat strategia de a aduce chiriasi cu produse ieftine,tinand cont ca la momentul actual retailerii de tip discount simagazinele outlet au cele mai bune vanzari", a declarat si RaduNiculescu, managing director al diviziei de administrare aproprietatilor din cadrul grupului RED. El spune ca isi propuneredeschiderea centrului comercial doar cand gradul de ocupare aspatiilor va depasi 80% din suprafata inchiriabila aproiecului.

"Ne aflam la faza semnarii unor scrisori de intentie", spuneHiver, referitor la procesul de inchiriere a spatiilor.

Pierd sute de mii de euro

Fiecare luna in care proiectul este inchis inseamna pierdereaunor potentiale venituri de sute de mii de euro din inchiriereaspatiilor. In vara acestui an, la scurt timp dupa inchidereaproiectului din Braila, actionarii centrului comercial TridentShopping Center din Sibiu au decis de asemenea inchidereaproiectului, firma solicitand ulterior insolventa.

RED, companie controlata de fondurile de investitii GED siWarburg Pincus, s-a extins foarte agresiv in ultimii ani, avandterenuri pentru constructia de centre comerciale in orase mari,precum Constanta, Satu Mare sau Baia Mare, dar si in localitati maimici, precum Marghita sau Husi. Pana in prezent, firma a finalizatsi proiectul Armonia Center din Arad, vandut catre fondul austriacde investitii Immoeast.

Inchis dupa noua luni de functionare

Armonia Center din Braila a implicat o investitie de 45 demilioane de euro si a fost inchis dupa circa noua luni defunctionare. Printre chiriasii proiectului de la momentulinchiderii se numarau hipermarketul Carrefour, dar si altiretaileri precum Flanco, Sephora, Samsonite sau Mondex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO