Companii

Cefin, 140 mil. euro in zona Barbu Vacarescu

16.06.2006, 00:00 43

Grupul italian Cefin va investi aproximativ 30 de milioane de euro in construirea unui hotel de cinci stele, langa proiectul imobiliar de 110 mil. euro anuntat in zona Barbu Vacarescu, potrivit reprezentantilor companiei.

Italienii au anuntat la inceputul acestui an ca intentioneaza sa construiasca cea mai inalta cladire din Capitala cu o inaltime de 120 m si 34 de etaje in cadrul unui complex de birouri si spatii comerciale.

"Proiectul total ar putea ajunge la circa 70.000 de metri patrati construiti, in functie de avizele de constructie pe care le primim de la municipalitate", a declarat Stefano Albarosa, directorul general al grupului Cefin.

Pe langa acest proiect, Cefin Real Estate Romania, din cadrul grupului Cefin, dezvolta in zona Baneasa un proiect rezidential in valoare de peste 40 de milioane de euro, care va include 270 de apartamente.

Cefin a intrat pe piata locala ca dealer pentru marca italiana Iveco. Dupa investitii importante in extindere, italienii au decis sa intre si pe piata imobiliara, prin proiectul Cefin Logistic Park.

In acest an, Cefin Logistic Park va oferi peste 80.000 de metri patrati de depozite, adica mai mult de 50% din totalul halelor de depozitare de pe piata logistica din Romania. In prezent sunt inchiriati circa 55.000 de metri patrati de depozite.

Dupa ce a cautat mult timp parteneri pentru asociere, Cefin a vandut proiectul logistic in toamna anului 2004 catre fondul de investitii imobiliar Europolis, odata cu cresterea interesului investitorilor internationali pentru piata imobiliara locala.

Tranzactia dintre Europolis si Cefin a implicat mai intai cumpararea de catre grupul austriac a companiei care dezvolta proiectul Cefin Logistic Park, aflat in prezent in prima faza de dezvoltare din cele trei prevazute.

catalin.lupoaie@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO