Companii

Cel mai bun an pentru expansiune: Retailerul de echipamente sportive Hervis vrea 5 magazine noi, după un avans de 25% al vânzărilor

Compania va deschide un magazin la Deva pe 17 martie. Mediafax Foto

Compania va deschide un magazin la Deva pe 17 martie. Mediafax Foto

Autor: Cristina Roşca

15.03.2016, 00:07 909

 

 

 

Retailerul de echipamente sportive Hervis şi-a bugetat pentru acest an cinci deschideri de magazine, cel mai alert ritm de la intrarea pe piaţă a companiei în 2007. Până acum compania a deschis un maxim de trei unităţi pe an, iar în fiecare din ultimii cinci ani a avut loc o singură inaugurare.

Expansiunea alertă din 2016 vine în contextul în care busi­nessul a crescut puternic anul trecut, cu peste 25%, depă­şind pragul de 100 de milioane de lei (fără TVA).

„Pentru 2016 avem planificate cinci deschideri din care trei pot fi făcute deja publice, respectiv Deva pe data de 17 martie, al doilea ma­ga­zin din Timişoa­ra si­tuat în proiectul Shop­ping City Timi­şoa­­ra dezvoltat de NEPI în data de 31 Mar­tie şi în luna sep­tembrie, uni­ta­tea din mallul Park Lake din Bucu­reşti. Cele­lal­te două deschi­deri sunt programate tot în a doua jumătate a anu­lui, dar sunt încă în negociere“, spune Cătălin Pozdarie, exe­­­cu­tivul român care conduce retai­le­rul de echipamente sportive încă din ia­nua­rie 2007, înainte ca brandul să deschidă primul magazin de pe piaţa locală. Hervis, divizia de retail sportiv a gru­pu­lui austriac Spar, a intrat pe piaţa locală în 2007 cu un ma­gazin în provincie.

Pozdarie afirma anterior că în 2007, când brandul a in­trat pe piaţă, compania şi-a propus să ajungă în şapte ani la o reţea de 40 de magazine. Deschiderile de magazine sunt în­să dependente de evoluţia economiei şi a pieţei de retail, astfel că în fiecare din ultimii cinci ani compania a deschis doar câte o unitate. Anul trecut retailerul a deschis o sin­gură unitate, în centrul comercial Mega Mall din Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO