Companii

Cele mai mari cinci reţele de farmacii au ajuns la 6,5 mld. lei, o treime din piaţă

Cele mai mari cinci reţele  de farmacii au ajuns la 6,5...

Autor: Georgiana Mihalache

08.05.2018, 00:07 3683

Cele mai mari cinci reţele de farmacii de pe piaţa locală au împreună aproape 2.000 de unităţi şi au înregistrat afaceri de peste 6,5 mld. lei în 2017, ceea ce reprezintă o treime din valoarea totală a pieţei, arată o analiză a ZF fă­cută pe baza datelor pri­mi­te de la companii şi a infor­ma­ţiilor publice. 

Retailul far­ma­ceutic se remarcă prin con­stanţă la nivelul afa­ce­rilor primilor cinci jucători, în contextul în care în ulti­mii ani nu au existat schim­bări în topul celor mai mari companii. Piaţa este domi­na­tă de Catena, lanţul de 670 de farmacii al antrepre­noa­rei Anca Vlad, urmat de Sensiblu, Dona, Help Net şi Ropharma.

Distribuţia şi retailul de me­dicamente au devenit atractive pentru investitorii stră­ini, care au pus pe masă su­te de milioane de euro pentru două grupuri din care fac parte printre cele mai mari companii ca vânzări din retailul farma – Sensiblu (preluată de Penta Investments) şi Help Net (cumpărată de Phoenix).

Piaţa totală este de peste 7.800 de farmacii, din datele de la Statistică, iar la nivel regional funcţionează şi lanţuri regionale de farmacii, dar şi farmacii independente, cu un punct sau două de lucru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO