Companii

Cele mai scumpe croaziere: 32.000 € o sută de zile în jurul lumii şi 15.000 € în fiordurile Norvegiei

Cele mai scumpe croaziere: 32.000 € o sută de zile în jurul lumii şi 15.000 € în fiordurile Norvegiei

O vacanţă de lux Printre cei mai mari touroperatori internaţionali care vând croaziere agenţiilor de turism din România se numără: MSC, NCL, Norwegian, Princess, Viking Carnival şi alţii. Cele mai luxoase vase de croazieră, cu cabine clasificate la şase stele, dispun de o capacitate de cazare de peste 1.000 de locuri şi de piscine interioare, exterioare, jacuzzi, saloane de înfrumuseţare, saună, cazinouri, centre medicale şi chiar terenuri de golf şi piste de jogging.

Autor: Mirabela Tiron

25.08.2011, 00:05 2699

Cea mai scumpă croazieră vândută anul acesta a costat circa 32.000 de euro, fiind o croazieră în jurul lumii în regim all-inclusive, potrivit unui clasament realizat de ZF pe baza datelor de la agenţiile de turism.

"Este o croazieră pe urmele marilor navigatori, cu plecare din 28 de­cem­brie anul acesta. Itinerarul cuprinde Sa­vona, Barcelona, St. Lucia, Granada, Car­ta­gina, Acapulco, Los An­ge­les, Auckland, Wel­lin­g­ton, Sydney, Sin­ga­pore, Colombo, Bom­bay şi alte oraşe", potrivit oficialilor agenţiei de turism Happy Tour, cea mai mare companie de pe piaţa de profil.

O altă croazieră vândută de Happy Tour a fost achiziţionată de o famile de patru per­soane care a plătit 6.800 de euro pentru a vedea Londra, Bergen, Hellesylt şi Olden (Nor­vegia). S-a mai vândut o croazieră la pre­ţul de 5.400 de euro pentru două per­soa­ne, cu itinerarul Amsterdam, Berlin, Stock­holm, Helsinky, St. Peter­sburg şi Tallin.

"Foarte multe croaziere s-au vândut pentru Scandinavia, Insulele Britanice şi Marea Mediterană, iar tarifele cele mai cerute au fost cele cuprinse între 1.700 şi 2.000 de euro", a declarat Alexandra Galupa, con­si­lier în turism la Happy Tour.

De ce depinde costul unei croaziere?

Preţurile pentru o croazieră diferă foarte mult, în funcţie de linie, de tipul de cabină (cameră simplă interioară, cameră cu vedere exterioară, cameră cu vedere exterioară şi balcon/terasă, apartament, apartament pre­zidenţial), de perioadă, de durata şederii, dar şi de momentul rezervării. Preţurile sunt mai mici cu cât rezervările se fac mai din timp, deoa­rece preţul cabinelor este influen­ţat de dispo­nibilitate.

"Românii nu au renunţat la croaziere, însă au ales pachetele la ofertă. Dacă anul tre­cut aveam clienţi care plăteau 30.000-45.000 pe o croazieră, anul acesta cea mai scum­pă croazieră a fost 15.000 de euro", a decla­rat Ioan Băsea, care activează cu agen­ţia croaziere.net (firma Key Office) pe piaţa croa­zierelor din România din 2005, când practic această piaţă abia se contura pe plan local.

Acum piaţa croazierelor este estimată la 5 milioane de euro de către Băsea, care a vândut anul trecut 4.000 de croaziere.

Cea mai scumpă croazieră vândută de croaziere.net a costat 15.000 de euro şi a inclus vizitarea fiordurilor norvegiene şi a insulelor britanice. În acest preţ a intrat pe lângă cazarea într-o cabină de patru stele pentru 12 nopţi, şase mese pe zi (mesele principale plus gustări) şi divertismentul.

Mai multe, dar mai ieftine

Deşi în ţara lor mamă, SUA, croazierele sunt foarte populare, fiind alese în vacanţe de foarte multe persoane, indiferent de vârstă şi statut social, în România turiştii abia încep să simtă gustul croazierelor.

"Tot anul acesta un cuplu a plătit 10.000 de euro pentru o croazieră de 9 nopţi - Mediterana Centrală", a spus Băsea. El sus­ţine că anul acesta a vândut mai multe croa­ziere, acestea fiind însă mai ieftine faţă de anul trecut. Şi agenţia de turism Aerotravel a vândut câteva croa­ziere la peste 4.000 de euro. Cea mai scumpă croazieră a costat 6.060 de euro de persoană şi a inclus deplasarea pe itinerariul: Italia, Tunisia, Spania, Franţa pe o durată de 8 nopţi în august, potrivit Irinei Medrea, marketing specialist al Aerotravel. A doua cea mai scumpă croazieră a costat 5.178 de euro de persoană şi a inclus vizitarea fiordurilor norvegiene pe o durată de 8 nopţi. De asemenea, a mai fost vândută o croazieră de 4. 988 de euro în Italia, Grecia, Tunisia şi Croaţia pentru opt nopţi.

"Cererea pentru croaziere este în creştere, acestea au devenit un produs căutat datorită faptului că permit vizitarea mai multor locuri într-o perioadă scurtă de timp. Cele mai solicitate croaziere sunt cele de şapte zile pe Marea Mediterană, dar şi în zona Caraibelor", susţine Ana Maria Moanţă, directorul de marketing al agenţiei de turism Marshal Turism. Agenţia de turism a vândut o croazieră de 5.000 de euro în zona Caraibelor (Florida, Bahamas) pentru nouă nopţi. O altă croazieră a fost cumpărată de un cuplu cu 4.500 de euro, preţ ce a inclus vizitarea Egiptului, a Omanului şi a Emiratelor Arabe. A treia cea mai scumpă croazieră, de 3.000 de euro, a fost în fiordurile norvegiene, Estonia şi Danemarca.

Cu 1.000 de euro pe Marea Mediterană

Potrivit reprezentanţilor agenţiei de turism Perfect Tour, cele mai solicitate croaziere sunt cele în Marea Mediterană, cu un procent de 40%, cele din Marea Caraibelor şi croazierele Transatlantice, în proporţie de 30%, urmate de cele în fiordurile norvegiene şi ţările baltice în proporţie de 20%.

Perfect Tour a vândut 250 de croaziere, în valoare totală de 250.000 de euro.

"O croazieră de şapte zile în Marea Mediterană se poate achiziţiona la preţul de 1.000 de euro/ de persoană, iar la polul opus există şi croaziere de 20.000 de euro/ de persoană, cum ar fi croaziera de trei luni în jurul lumii", au transmis reprezentanţii Perfect Tour.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO