Companii

CFR Călători: Trenurile vor circula cu întârzieri de o oră din cauza restricţiei de viteză

Autor: Mirabela Tiron

21.08.2012, 14:35 104

Circulaţia feroviară se va desfăşura cu restricţii de viteză până pe 23 august din cauza temperaturilor ridicate iar trenurile vor înregistra întârzieri cuprinse între 20 şi 60 de minute în funcţie de rută, potrivit oficialilor CFR Călători.

Deşi compania anunţă întârzieri de până la o oră, ieri, în Gara de Nord, pe panoul de sosiri erau anunţate şi întârzieri mai mari de o oră, 180 de minute în cazul unui tren care sosea din Mangalia.

"În perioadele caniculare, personalul de întreţinere al căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară (însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină etc.) iar, în timpul zilei se reduce viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă cu 20-30 km/h faţă de viteza normală de circulaţie, pe durate bine determinate, astfel încât circulaţia trenurilor să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă", potrivit oficialilor CFR Călători.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO