Tendinţe: AGROBUSINESS

Cheia dezvoltării stă tot în fondurile europene

4 ian 2017 Autor: Roana Rotaru

În 2017 se vor vedea efectele schimbărilor legislative din agrobusiness, precum scăderea TVA la materii prime la 9%, modificările aduse „legii supermaketurilor”, în timp ce recoltele bogate din anul agricol 2016 se văd în planurile de expansiune ale producătorilor şi traderilor de cereale.

- Subvenţia pe hectar va creşte la 130 de euro. Subvenţia pe hectar pe care o încasează fermierii va creşte cu circa 50 de euro în 2017, potrivit lui Paul Kmen, director general adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA), care estimează că anul anul acesta subvenţia pe hectar va fi de circa 130 euro.
 
- Recoltele bogate din 2016 se vor reflecta în planurile de expansiune ale traderilor şi ale producătorilor agricoli.   Marii traderii vor cumpăra jucători mai mici de pe piaţă şi vor trece pe noi linii de business precum servicii de finanţare pentru fermieri sau distribuţia de materii prime agricole.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.01.2017

 
Cuvinte cheie:
dezvoltare
, fonduri europene
, crestere
, fermieri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide