Companii

Cine este Remus Vulpescu, denunţătorul care a refuzat o mită de 1,4 mil. euro pentru a închide ochii la formarea unui nou băiat deştept la Hidroelectrica?

Cine este Remus Vulpescu, denunţătorul care a refuzat o...

Autor: Roxana Petrescu

24.10.2013, 12:16 2111

Remus Vulpescu, membru în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, este cel care a refuzat mita de 1,4 milioane de euro propusă de un membru al directoratului companiei pentru a vota favorabil încheierea de către producătorul de energie a unui contract bilateral pe patru ani, de vânzare a energiei electrice, cu compania Energon Power&Gas, valoarea contractului fiind de 263 de milioane de euro, potrivit www.gandul.info.

Remus Vulpescu, 41 de ani, de profesie avocat, este omul care a semnat intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica din funcţia de preşedinte al OPSPI. Unul dintre motivele care au adus Hidroelectrica în insolvenţă au fost chiar contractele directe.

În prezent, Vulpescu este directorul de cabinet al ministrului Finanţelor, Daniel Chiţoiu. Vulpescu este licenţiat în Ştiinţe Politice şi Juridice al Universităţii Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO