Companii

Cine finanţează proiecte de 900 mil. euro în depozitare şi procesare agricolă? Băncile spun prezent dacă proiectele sunt „bancabile“, „sustenabile“, „atractive“ şi „competitive“

Cine finanţează proiecte de 900 mil. euro în...
25.03.2024, 00:07 1075

Proiecte de investiţii în depozitare şi procesare agricolă în valoare de 1,13 miliarde de euro sunt elaborate, analizate şi asumate, dar fondurile europene acoperă numai 210 milioane de euro. Astfel, rămân pe masă proiecte de 900 milioane de euro, cine le va finanţa? Câte dintre ele îşi asumă băncile să crediteze? Cuvintele pe care le au în comun răspunsurile bancherilor referitor la proiectele în care investesc sunt: „bancabile“, „sustenabile“, „atractive“ sau „competitive“.

ZF a trimis întrebări către top 10 bănci din România, după active, privind interesul de a finanţa proiectele care nu se încadrează în plafonul alocat pentru DR-22 „Investiţii în condiţionarea, depozitarea şi procesarea produselor agricole şi pomicole”. Până la momentul închiderii ediţiei au răspuns: BCR, CEC Bank, Raiffeisen Bank România şi ING Bank România.

Fermierii activi din România, dar nu numai, au depus prin DR-22, 428 cereri de proiecte de investiţii care însumează 1,13 mld. euro, de 5,4 ori mai mare decât alocarea stabilită, în valoare de 210 mil. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO