Companii

Clujenii de la Cosmetic Plant speră la afaceri în creştere cu 10%

Clujenii de la Cosmetic Plant speră la afaceri în...

Autor: Laurentiu Cotu

18.11.2014, 00:04 229

Producătorul de cosmetice bazate pe extracte din plante Cosmetic Plant din Cluj-Napoca, controlat de clujenii Tiberiu Meşter, Susana Laszlo şi Katalin Racz, estimează că va finaliza acest an cu o cifră de afaceri de aproximativ 1,8 mil. euro, mai mult cu circa 10% faţă de 2013.

La nivel naţional, produsele companiei clujene sunt prezente în reţelele Cora Hypermarche Ro­mânia, XXL Mega Discount, DM DrogerieMarkt, Profi, în farmaciile Catena, Centrofarm şi Re­media, în Plafar şi alte magazine naturiste din ţară, iar pe plan extern pe pieţele din Canada, Grecia, Italia, Germania, Liban, Emiratele Arabe Unite, Azerbaidjan, Austria şi Ungaria.

„Estimăm pentru acest an un avans al cifrei de afaceri cu apro­ximativ 10% faţă de 2013. Am relansat gama Q10 plus ceai verde şi mizăm pe creşterea ponderii acesteia în vânzările anuale ale companiei de la 7% în acest an la 12% anul viitor“, a declarat Susana Laszlo, director general al Cosmetic Plant.

Portofoliul Cosmetic Plant include 92 de produse, împărţite în 16 game.

Compania a avut anul trecut vânzări de 1 mil. euro pe segmentul produselor destinate îngrijirii tenului, reprezentând aproximativ 65% din businessul total al companiei. Cosmetic Plant şi-a bugetat pentru acest an investiţii în retehnologizare, prin participarea la un proiect cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul căruia se vor achiziţiona două utilaje noi. Proiectul presupune creşterea cu aproximativ 70% a capacităţii de producţie, conform unor informaţii furnizate anterior de companie.

Cosmetic Plant a fost înfiinţată în anul 1991 de farmacista Ileana Meşter, mama Susanei Laszlo, într-un spaţiu de 40 metri pătraţi, cu o investiţie de aproape 1.000 dolari. De atunci compania a investit în jur de 2 milioane de euro în dezvoltare, în prezent desfăşurându-şi activitatea într-o fabrică de 1.700 de metri pătraţi, cu o capacitate de 1,5 milioane de produse pe an. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, acţionarii Cosmetic Plant sunt Susana Laszlo (40%), Katalin Erzsebet Racz (40%) şi Tiberiu Meşter (34%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO