Companii

Compensările la energie şi plăţile pentru agricultură au dus la triplarea subvenţiilor plătite de stat în cinci ani. 4 din 10 lei cheltuiţi de guvern cu subvenţiile au mers la compensarea facturilor la energie în 2022

Compensările la energie şi plăţile pentru...

Autor: Răzvan Botea

30.03.2023, 08:00 134

4 din 10 lei cheltuiţi de guvern cu subvenţiile au mers la compensarea facturilor la energie în 2022. Guvernul încă nu a plătit furnizorilor compensarea facturilor din noiembrie şi decembrie 2022.

Guvernul a plătit subvenţii în valoare de 18 mld. de lei în 2022, triplu faţă de 2017, când a plătit 6,2 mld. de lei, arată execuţia bugetară publicată de Ministerul Finanţelor. Aşa cum subliniază şi Finanţele, este vorba în cea mai mare parte de plăţi cu schema de compensare a preţului la energie: 4 din 10 lei care s-au plătit pentru subvenţii din bugetul de stat au fost pentru compensarea preţurilor la energie.

Cu toate acestea, guvernul mai trebuie să efectueze plăţile pentru noiembrie şi decembrie, a spus pentru ZF Vlad Peligrad, partener, KPMG Legal – Toncescu şi Asociaţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO