Companii

Cine a condus operaţiunile Carrefour în România de la intrarea pe piaţă până azi: francezii numesc al optulea expat la cârma businessului local. Dintre cei opt, şapte executivi au fost francezi, iar unul spaniol. Niciun român nu a condus operaţiunile grupului din Hexagon

Cine a condus operaţiunile Carrefour în România de la...

Autor: Cristina Roşca

08.02.2024, 18:00 128

Executivul francez Gilles Ballot a preluat la începutul lui 2024 conducerea operaţiunilor din România ale grupului Carrefour, înlocuind la cârma celor 450 de magazine sub mai multe formate un alt expat din Hexagon, pe Julien Munch. El devine astfel cel de-al optulea expat care deţine poziţia de CEO al Carrefour România, un business de circa 3 mld. euro anual.

Dintre cei opt, şapte executivi au fost francezi, iar unul spaniol. Niciun român nu a condus operaţiunile grupului din Hexagon, iar asta în condiţiile în care aproape toţi retailerii alimentari mari prezenţi local astăzi - mai puţin Lidl - au sau au avut de-a lungul anilor cel puţin un executiv autohton la cârmă. Iar diferenţa dintre Carrefour şi Lidl e că primii sunt prezenţi locali din 2001 (anul oficial, când a fost deschis primul magazin), iar ceilalţi din 2011.

În cazul Carrefour, executivii care au condus operaţiunile din România au avut mandate ce au variat de la trei la şase ani, ulterior fiind promovaţi la nivel regional, pe pieţe mai mari sau chiar la nivel de grup.

Spre exemplu, Julien Munch, cel care a condus Carrefour România în ultimii trei ani, a preluat poziţia de COO al operaţiunilor din Hexagon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO