Companii

Consultanţii EY: Vor mai fi consolidări în serviciile financiare

Consultanţii EY: Vor mai fi consolidări în serviciile...

Autor: Ioana David

18.12.2013, 00:05 151
Bogdan Câmpianu, director exe­cutiv corporate finance în cadrul com­paniei de consultanţă Ernst & Young (EY) România, spune că tran­zacţiile din 2013 au fost pu­ternice în ser­viciile fi­nan­ciare, seg­ment care a livrat două dintre cele mai semnifi­ca­tive dea-luri.
 
Este vorba despre achiziţionarea por­tofo­liilor de retail ale RBS Ro­mânia şi Citi­bank Ro­mânia de către gru­pul UniCredit Ţi­riac, res­pectiv Raiffei­sen Bank. Câmpianu notea­ză că alte tran­zacţii au mai fost în asigurări, lea­sing sau pe segmentul brokerilor din pieţele secundare.
 
Spre exemplu, Astra a anunţat că a preluat AXA, în timp ce în leasing Raiffei­sen Leasing a preluat un porto­foliu de 30 mil. euro de la ING Lease.
 
„Cauza principală a tranzacţiilor din sectorul serviciilor financiare este în principal legată de consolidarea generală a pieţei, evoluţie aşteptată să continue în perioada următoare“, spune Câmpianu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO