Companii

Continental România a realizat investiţii de 100 mil. euro pe plan local în 2023 şi peste 7.000 de ingineri români lucrează la sistemele viitorului la Timişoara, Iaşi sau Sibiu

Continental România a realizat investiţii de 100 mil....

Autor: Bogdan Alecu

15.03.2024, 19:56 202

Continental, cea mai mare companie de pe plan local din sectorul automotive, a investit în 2023 peste 100 milioane de euro în operaţiunile sale din România, şi a depăşit 20.300 de angajaţi, în creştere faţă de cei 19.000 de angajaţi cu care compania a încheiat anul 2022. Compania a continuat trendul ultimilor ani în care a crescut constant, atât în centrele de cercetare şi dezvoltare, cât şi la nivelul unităţilor de producţie.

Din cei 20.300 de angajaţi pe plan local, peste o treime reprezentată de ingineri şi informaticieni şi va continua să angajeze în funcţie de viitoarele proiecte.

În 2023, Continental a investit în echipamente noi, în tehnologie de ultimă generaţie şi în dezvoltarea de personal în toate locaţiile sale din ţară (fabricile de componente electronice din Timişoara şi Sibiu, fabricile ContiTech din Timişoara şi Carei, fabrica de anvelope din Timişoara, precum şi în centrele de inginerie din Timişoara, Iaşi şi Sibiu). În sediul din Iaşi, Continental a inaugurat totodată laboratoare noi, precum şi o parcare supraetajată. 

“Continental continuă să ofere industriei tehnologii inovatoare dezvoltate în sediile din România şi să fabrice componente care pun viitorul în mişcare. Prin competenţele inginerilor, specialiştilor, operatorilor, precum şi ale personalului administrativ din Continental, creăm o mobilitate mai sigură, mai conectată şi durabilă. Vehicule definite prin software, soluţii inteligente pentru materiale industriale, anvelope excelente, marchează munca de zi cu zi a colegilor din Continental. Fie că lucrăm la proiecte de inteligenţă artificială, securitate cibernetică, cloud computing sau multe altele, colaborarea dintre diferite echipe face inovarea posibilă. O echipă multidisciplinară, de peste 20.300 de operatori, programatori software şi ingineri, modelează viitorul industriei auto”, spune Dr. Christian von Albrichsfeld, Country Head Continental România.

În centrele de cercetare şi dezvoltare din Iaşi, Sibiu şi Timişoara, specialiştii acoperă domenii precum hardware, design, mecanică şi celelalte arii de lucru, toate susţinute puternic de software care, împreună, conduc la depăşirea unor noi praguri în industrie. În acelaşi timp, angajaţii din unităţile de producţie din Carei, Sibiu şi Timişoara pun în aplicare tehnologiile industriei 4.0 şi produc anvelope, echipamente electronice, curele de transmisie, linii de management termic şi furtunuri, toate folosite pentru fabricarea celor mai noi generaţii de maşini.

„2023 este anul în care Continental, implicată puternic în atragerea de aproximativ 400 de milioane de euro prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a reuşit să pună o cărămidă importantă la baza dezvoltării industriei de semiconductori din România. Implicarea în astfel de proiecte cheie înseamnă responsabilitate faţă de întregul ecosistem automotive şi tehnologic din ţară”, adaugă dr. von Albrichsfeld.

La nivelul întregului concern, în legătură strânsă cu activitatea din România, colaborarea, atât la nivel de unităţi de producţie, cât şi în centrele de cercetare şi dezvoltare, conduce la noi soluţii de mobilitate sustenabilă în toate ramurile: arhitectură auto, conducere autonomă, digitalizare, excelenţă operaţională, experienţa utilizatorului, industrie 4.0, siguranţă activă şi pasivă şi sustenabilitate.

În ceea ce priveşte produsele şi tehnologiile în care echipele din România sunt implicate în dezvoltarea şi fabricarea lor, compania produce anvelope excelente care fac mobilitatea mai sigură, mai inteligentă şi durabilă, curele de transmisie, sisteme de aer condiţionat, furtunuri pentru inducţia aerului, de diferite tipuri, fabricate de ContiTech, care oferă soluţii croite pe nevoile fiecărui client în parte, precum şi instrumente de bord, sisteme electronice de siguranţă pasivă şi activă, radare şi senzori, unităţi electronice şi tehnologii inovative în sediile Automotive.

Pentru 2024, compania are planificat să continue angajările în locaţiile sale din România în funcţie de proiectele desfăşurate în ţară. De asemenea, investiţiile planificate vizează valori comparabile cu cele de anul trecut.

Continental dezvoltă tehnologii şi servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă şi interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluţii sigure, eficiente, inteligente şi accesibile pentru autovehicule, maşini, trafic şi transport. Continental a realizat în 2023 o cifră preliminară de afaceri de 41,4 miliarde de euro şi are în prezent aproximativ 200.000 de angajaţi în 56 de ţări şi pieţe.

În perioada 1999 - 2023 Continental a investit peste 2,3 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deţine cinci unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei şi Iaşi. Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO