Companii

Criză de personal în farmacii şi depozite. Grupul Dr. Max România a angajat peste 100 de nepalezi

Criză de personal în farmacii şi depozite. Grupul Dr....

Autor: Georgiana Mihalache

26.06.2023, 00:07 5659

Personalul insuficient dă bătăi de cap şi marilor grupuri din retailul şi distribuţia de medicamente, iar ca soluţie companiile se îndreaptă spre angajaţi din afara României. Astfel, Dr. Max România, al doilea cel mai puternic grup farmaceutic, a angajat oameni din Nepal.

„Similar cu anul anterior, insuficienţa resurselor umane necesare operării lanţului de farmacii, în special în oraşele medii şi mici, unde nu se mai găsesc farmacişti şi asistenţi de farmacie, rămâne una dintre provocările pe care le avem. Aceeaşi provocare o întâlnim şi la nivelul operării depozitelor, ceea ce ne-a determinat să ne extindem aria de căutare a personalului dincolo de graniţele ţării. Astfel, peste 100 de colegi din Nepal s-au alăturat echipei noastre“, au transmis reprezentanţii Dr. Max România.

În total, în grup lucrează circa 4.400 de oameni, dintre care cei mai mulţi în farmacii.

Grupul Dr. Max România a ajuns la 8,9 miliarde de lei (circa 1,8 miliarde de euro) în 2022, după un avans de 26% faţă de anul anterior.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO