Companii

Cum a dispărut Amromco, al treilea cel mai mare producător de gaz din România: problemele neaşteptate de producţie şi explozia preţului au scos compania din piaţă. Este posibilă o vânzare

Preţul gazului a ajuns anul trecut la un nivel istoric, redresarea economiilor postpandemie venind pe un fond de producţie extrem de deprimat. În acest context, Amromco Energy şi-a cerut singură insolvenţa, cererea nefiind încă aprobată.

Autor: Roxana Petrescu

12.02.2022, 11:36 2543

Inflamarea istorică a preţului gazului natural nu a fost un factor de creştere pentru toţi producătorii, Amromco Energy, compania fondată în 2002, cu 25 de concesiuni în România, care ajunsese să reprezinte chiar 4% din producţia naţională de gaze, ajunge să-şi ceară singură insolvenţa. Ce s-a întâmplat?

„Scăderea producţiei con­comitent cu creşterea im­posibil de estimat a preţului au fost principalii factori care ne-au determinat să cerem protecţia insolvenţei. Este greu de spus ce va urma mai departe“, spune o sursă din cadrul Amromco Energy.

Compania fondată în 2002 şi avându-l în spate pe traderul de comodităţi elveţian Mercuria deţine, potrivit datelor de la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM), 25 de acorduri de concesiune de dezvoltare-exploatare şi exploatare petrolieră în România, unele în parteneriat cu Romgaz, compania naţională de producţie de gaze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO