Companii

Cum arată coşurile de gunoi de la Gara de Nord, cea mai mare din România. Pe Mândruţescu, Jiru, Weiss, Micu şi Kubinschi din boardul CFR SA nu-i deranjează

Cum arată coşurile de gunoi de la Gara de Nord, cea mai...

Autor: Sorin Pâslaru

03.05.2013, 09:00 3211

Cei cinci membri ai managementului privat al CFR SA, proprietara Gării de Nord din Bucureşti, nu sunt deranjaţi de felul mizerabil în care arată coşurile de gunoi din Gara de Nord (foto), cea mai mare din România, unde vin şi pleacă zilnic 100 de trenuri de călători.

 

Sorin Mândruţescu, director general al Oracle, este preşedinte al Consiliului de Administraţie al CFR SA de două săptămâni. El l-a înlocuit pe  Lucian Isar, care a fost în conducerea Bancpost şi apoi ministru al Mediului de Afaceri în guvernul Ponta I.

 

Ceilalţi membri sunt Peter Weiss, fost director Bancpost, George Micu, fost director general al CFR Marfă, în prezent director al CFR SA, Enache Jiru, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, care a lucrat pentru Sorin Ovidiu Vântu şi Florian Kubinschi, fost director financiar la Interbrands.

 

Este greu de înţeles cum de nici unul din aceşti membri ai boardului companiei nu au cerut explicaţii şi măsuri conducerii Gării de Nord, parte a CFR SA, despre felul cum arată coşurile de gunoi şi celelalte dotări ale Gării de Nord încă din prima zi a numirii lor în aceste funcţii.

 

Poarta de intrare feroviară a Capitalei, Gara de Nord arată deplorabil, fiind o mare diferenţă faţă de gările din Budapesta, Viena sau Praga. Cât pot costa două sute de coşuri noi de gunoi?

 

Prin Gara de Nord trec zilnic 10.000 de persoane şi anual circa 3,6 milioane. Până în urmă cu o lună, şi scaunele de la Gara de Nord erau într-un stadiu deplorabil, fapt pe care ZF l-a denunţat pe prima pagină. Scaunele au fost reparate, iar fostul director general al companiei, între timp demis, Dimitris Sophocleus, şi-a atribuit această iniţiativă.

 

Însă ministrul transporturilor, Relu Fenechiu, a susţinut ulterior că înnoirea scaunelor fusese în planul vechii conduceri. Dezinteresul faţă de cum arată Gara de Nord nu este doar la nivelul bancherilor din boardul CFR SA. Chiar ministrul Relu Fenechiu a spus într-un interviu la PRO TV că de 3-4 ani nu a mers cu trenul şi nici nu a vizitat Gara de Nord de când este ministru.  

 
 
 

Explicatii foto 1

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO