Companii

Dacia ar putea produce cutii de viteze pentru Daimler

Dacia ar putea produce cutii de viteze pentru Daimler
08.04.2010, 23:12 37

Uzina Renault Mecanique Roumanie ar putea furniza cutii deviteze pentru grupul Daimler in urma parteneriatului semnat intrealianta Renault Nissan si constructorul german.

"Parteneriatul a fost semnat numai ieri (7 aprilie - n.red.)intre Renault si Daimler. Sunt sanse sa se fabrice la UzinaMecanica cutii de viteze pentru Daimler in cadrul acestuiparteneriat", a declarat Constantin Stroe (foto), vicepresedinteleAutomobile Dacia. Acordul dintre cele doua grupuri auto presupunecolaborarea in materie de masini de oras, Renault Twingo si smart,dar si de vehicule comerciale, astfel ca Mercedez-Benz ar puteaconstrui un vehicul utilitar pe platforma Renault Kangoo. Astfel,Uzina Mecanica Dacia ar putea construi cutii de viteze pentruviitorul model utilitar Mercedes si pentru automobilul de orassmart, produs in Franta si Slovenia.

Uzina Mecanica Dacia, inaugurata in martie 2008 si care are inprezent circa 2.000 de angajati, produce deja cutii de vitezepentru modelele Dacia, dar si pentru modelele Renault ( Clio,Megane, Laguna) si Nissan (Tiida, Note sau Qashqai).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO