Companii

Dan Fischer amana deschiderea Radisson din lipsa de finantare

05.05.2009, 15:57 1092

Hotelul Radisson din cadrul proiectului imobiliar Silver Mountain din zona Poiana Brasov, care necesita o investitie de 50 de milioane de euro, va fi amanat cu un an, pana in 2011, din lipsa de finantare.

Hotelul este parte a proiectului rezidential Silver Mountain, controlat de omul de afaceri Dan Fischer, fiind unul dintre cele mai mari din afara Bucurestiului, derulat pe un teren de 26 de hectare si care implica investitii totale estimate la 350 de milioane de euro (un hotel, 300 de locuinte, teren de tenis, de golf si alte lucrari).
Constructia hotelului este prevazuta in prima etapa a proiectului Silver Mountain, alaturi de constructia a cinci blocuri de locuinte. Compania care va dezvolta proiectul este INR Management Real Estate.
"Desi speram ca la sfarsitul lunii ianuarie sa avem contractul semnat pentru finantarea proiectului, acest lucru nu s-a intamplat inca. Nu as putea aprecia cand vom semna acest contract, insa daca am fi primit finantarea am fi demarat lucrarile in forta", a spus un reprezentant al companiei dezvoltatoare.
Dezvoltatorul discuta de anul trecut un credit de 90 mil. euro cu BCR. Compania avea deja un credit de la aceasta banca si a semnat un acord de principiu pentru extinderea finantarii, astfel incat sa acopere o parte din investitia in prima etapa a proiectului, care se ridica la mai mult de 100 mil. euro, potrivit unor declaratii anterioare ale reprezentantilor companiei.
Hotelul ce va fi deschis sub brandul Radisson va avea 186 de camere, un centru spa operat de E'Spa din Anglia, doua restaurante si doua baruri, 15 sali de conferinte cu o capacitate de 500 de locuri, dar si o zona de spatiu comercial. Hotelul din Poiana Brasov apare deja pe site-ul de rezervari online radisson.com, cu mentiunea ca va fi deschis spre sfarsitul anului 2010. Lucrarile de excavatie pentru constructia hotelului au inceput deja.
"Folosim acest timp pentru a regandi proiectul hotelului. Suntem in curs de readaptare a proiectului. Este foarte probabil sa aducem anumite modificari la acesta, inclusiv legate de numarul de camere pe care il va avea, pe care l-am putea mari".
Proiectul hotelier va avea o suprafata construita de 45.000 de metri patrati, in care sunt incluse atat camerele hotelului, cat si alte corpuri de cladiri, platforme si alte lucrari. Hotelul va fi decorat de celebrul artist francez Jacques Garcia. "Am putut vedea deja care este conceptul decoratorului pentru interiorul hotelului si mi se pare foarte interesant. Onorariul artistului va fi proportional cu munca lui, nu as putea spune valoarea exacta".
INR Management a mai anuntat planuri pentru realizarea unui cartier de vile in zona Snagov, care prevede constructia a circa 180-200 de locuinte, in urma unei investitii de aproape 50 de milioane de euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO