Companii

Dascalu incepe proiectul de 200 mil. euro de la Iasi

31.10.2007, 19:10 25

Iulius Group, detinut de omul de afaceri Iulian Dascalu, a inceput constructia primului imobil de birouri din cadrul proiectului Palas din Iasi, investitie estimata la 200 de milioane de euro, urmand ca lucrarile sa fie finalizate in a doua parte a anului 2010.
Proiectul Palas se va intinde pe o suprafata de 12 hectare situata in centrul istoric al orasului Iasi si este dezvoltat in parteneriat cu Consiliul Local Iasi.
"Am gandit Palas Iasi ca pe un proiect urbanistic al carui scop principal este reabilitarea zonei Palatului Culturii si punerea in valoare a vestigiilor istorice", spune Iulian Dascalu.
Proiectul cuprinde o zona rezidentiala, o zona de business cu spatii de birouri si hoteluri si o zona de entertainment a carei atractie principala va fi Royal Park, ce se va intinde pe o suprafata de 50.000 de metri patrati. Odata cu inaugurarea Palas, orasul Iasi va avea si prima parcare subterana, cu peste 2.500 de locuri.
Proiectul va cuprinde doua cladiri de birouri de clasa A cu o suprafata totala de 15.500 de metri patrati.
Pentru ca proiectul va fi dezvoltat intr-o zona cu incarcatura istorica, compania va investi 4,1 milioane de euro pentru amenajarea spatiilor care vor cuprinde vestigiile descoperite in timpul sapaturilor si pentru lucrarile de consolidarea versantului pe care este amplasat Palatul Culturii.
Iulian Dascalu este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori de proiecte imobiliare din Romania, alaturi de Puiu Popoviciu si Radu Dimofte (Baneasa - cel mai mare proiect din Romania), Ion Radulea (proiectul Sema Parc) sau Ion Tiriac.
Iulius Group are in diferite stadii proiecte imobiliare in valoare de 800 mil. euro, printre investitiile finalizate numarandu-se centrele comerciale Iulius Mall din Iasi, Timisoara si Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO