Companii

De câte tragedii precum cele de la Crevedia sau Ferma Dacilor mai este nevoie pentru ca asigurările de răspundere civilă pentru companii să devină obligatorii?

De câte tragedii precum cele de la Crevedia sau Ferma...

Autor: Mircea Nica

11.01.2024, 00:07 1235

Asigurările de răspundere civilă legală şi profesională, deşi sunt obligatorii pentru anumite profesii liberale precum avocaţi, notari, me­dici, contabili, pentru zona compa­niilor care prestează servicii, mai exact hoteluri, pensiuni, restaurante, dar şi cele care vând combustibili precum staţiile GPL, nu sunt obligatorii.

Cazul de la Crevedia, un eveni­ment în care au explodat trei cisterne ale firmei Flagas, a scos la lumină faptul că firma respectivă nu avea o asigurare de răspundere civilă. În ceea ce priveşte cazul incendiului de la Ferma Dacilor, pensiunea nu deţi­nea avizul pentru securitate la in­cen­diu, dar nici o asigurare de răs­pun­dere civilă, cel puţin faţă de terţi. Acum, odată cu primele zile din noul an 2024, un hotel de lângă Hanul lui Manuc din Bucureşti a luat foc, fiind afectat acoperişul de circa 100 mp. De câte evenimente de acest gen mai este nevoie pentru a se impune obli­ga­tivitatea unei asigurări de răspun­dere, care la rândul ei necesită eva­luări mai amănunţite pentru a stabili nivelul riscului, astfel fiind sesizate eventualele pericole?

Doar 5% din cele aproximativ 800.000 de companii din România au o asigurare de răspundere civilă legală şi profesională.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO