Companii

Decathlon a semnat cu Immoeast şi deschide un magazin la Cluj

Primul magazin al grupului francez în România se află în Militari Shopping Center din Capitală

Primul magazin al grupului francez în România se află în Militari Shopping Center din Capitală

30.06.2010, 23:38 183

Retailerul francez de articole sportive Decathlon, deţinut demiliardarii Mulliez, care controlează şi hipermarketurile Auchan,va deschide în august un magazin de 3.200 de metri pătraţi încentrul comercial Polus Center din Cluj, acesta fiind al doileamagazin al francezilor în România, după cel inaugurat în aprilie2009 în Capitală.

La o chirie medie estimată de ZF la 7 euro/mp lunar, contractuldintre Decathlon şi Immoeast, proprietarul Polus Center, are ovaloare anuală în jurul a 270.000 de euro.

"Am decis, după un an şi jumătate de analiză a pieţei, sădeschidem primul magazin din Transilvania la Cluj. Pentru noi, dupăCapitală, Clujul este cel mai important oraş din ţară, astfel că amţinut cont de numărul mare de tineri care studiază aici, debrandurile prezente pe piaţa locală, de traficul de clienţi, dar şide alte oportunităţi", a declarat pentru ZF Transilvania GwennHervo, development responsible al Decathlon.

Potrivit reprezentanţilor companiei, la Cluj urmează să fieangajaţi 30 de oameni.

Primul magazin Decathlon, deschis în 2009 în complexul comercialMilitari Shopping Center din Capitală, a necesitat un buget deinvesţitii de 6 mil. euro pentru o suprafaţă de 5.300 de metripătraţi, fiind inclus şi stocul de marfă, iar potrivitreprezentanţilor companiei în prezent aici lucrează 70 deoameni.

Până la sfârşitul anului Decathlon ar urma să mai deschidămagazine în Braşov, Iaşi şi Bucureşti. Totodată, retailerul francezse află în prezent în discuţii pentru deschiderea unor magazine înTimişoara şi Craiova, unităţi care, cel mai probabil, vor fiinaugurate anul viitor. Compania a semnat deja un contract deînchiriere a unui spaţiu lângă centrul comercial Grand Arena dinCapitală, magazinul urmând să aibă suprafaţa de vânzare de circa5.500 de metri pătraţi. Strategia de extindere a companiei înRomânia vizează şi achiziţionarea unor terenuri pe care vor firidicate magazinele Decathlon, astfel că au fost achiziţionate pânăîn prezent 2,2 hectare în cadrul Era Shopping Park Iaşi, deţinut degrupul cipriot Omilos. Decathlon va deschide la Iaşi o unitate de4.100 de metri pătraţi şi o zonă dedicată practicării sporturilorde interior de 2.000 de metri pătraţi.

Conducerea Decathlon nu dă informaţii privind investiţiile înunităţile proprii, însă ţinând cont că bugetul pentru deschidereaunui magazin pe un spaţiu închiriat ajunge în medie la 4 mil. euro,o lansare pe teren propriu poate duce investiţia la 7-8 mil.euro.

Potrivit raportului financiar publicat la Registrul Comerţului,retailerul francez de articole sportive a avut în primul an deprezenţă în România vânzări de 9,1 mil. euro. Pe lângă magazinuldin Bucureşti, Decathlon mai deţine în ţară şi o fabrică debiciclete în Reşiţa, a cărei capacitate zilnică de producţie estede 700 de biciclete.

"În magazinele Decathlon există şi ateliere de reparaţii, astfelcă dacă clienţii ne returnează unele produse, avem posibilitatea săle reparăm într-un interval scurt de timp, iar pentru articolelenoastre oferim garanţie un an", a spus Gwenn Hervo.

Reţeaua de magazine Decathlon număra anul trecut 620 de locaţii,în Europa Centrală şi de Est, lider fiind Polonia cu 15 magazine,urmată de Ungaria cu 12 unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO