Companii

Declaraţii Casa de Insolvenţă Transilvania-lichidator judiciar Hanil Electronics

Autor: Laurentiu Cotu

12.10.2012, 00:09 1047

''Pierderea unui client important al companiei a contribuit semnificativ la destabilizarea business-ului şi a condus la intrarea în faliment a Hanil Electronics. Acestui aspect i s-au alăturat factori ce ţin de contextul actual al pieţei'', a declarat pentru ZF Transilvania Ioana Traşcă, Chief Operating Officer Casa de Insolvenţă Transilvania, lichidatorul judiciar al companiei Hanil Electronics.

Potrivit Casei de Insolvenţă Transilvania, valoarea datoriilor înregistrate de Hanil Electronics la data intrării în faliment era de circa 17,8 mil. euro, iar creditorii principali sunt societăti bancare şi financiare. Cu toate acestea, Hanil Electronics deţine o serie de active ce pot fi valorificate, precum hala de producţie din Biharia (26.400 mp construiţi şi 100.000 mp teren), dar şi bunuri mobile, o locuinţă de serviciu sau 5 linii de producţie. Potrivit Casei de Insolvenţă Transilvania pasul urmator în procedura de lichidare judiciară este valorificarea acestor active.

''Compania este activă în România de peste 4 ani, însă are 20 de ani de experienţă internaţională în domeniul asamblarii de componente electronice. Filială din România funcţiona ca principal furnizor de echipamente şi componente electronice al gigantului Samsung Electronics'', spune Ioana Traşcă.

Reprezentanţii lichidatorului judiciar spun că investiţia realizată de Hanil Electronics în comuna Biharia se ridică la valoarea de 56 mil lei (circa 13 mil. euro) şi a constat în achiziţionarea unui teren în suprafaţă de 107.918 mp, construcţia unei fabrici (hală) şi dotarea acesteia cu echipamente tehnologice.

''În ceea ce priveşte angajaţii societăţii, după caz, au fost preluaţi de alte companii din zona, acolo unde experienţa şi profilul au permis, sau au intrat în şomaj. Conform CCM, persoanele concediate vor primi plăţi compensatorii, ca urmare a desfacerii CIM datorită intrării în faliment a societăţii'', au precizat reprezentanţii Casei de Insolvenţă Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO