Companii

Deschiderea graniţelor a dus la un număr mai mic de români care au ales Bulgaria ca destinaţie de vacanţă. 530.000 de români au mers pe litoralul bulgăresc

Deschiderea graniţelor a dus la un număr mai mic de...

Autor: Miruna Diaconu

18.10.2022, 00:03 142

Bulgaria a primit în vara acestui an circa 530.000 de români, în scădere uşoară faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când românii au salvat litoralul bulgăresc, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică al Bulgariei.

În aceeaşi perioadă a anului trecut, circa 550.000 de români au ajuns pe litoralul bulgăresc, fiind pe primul loc în topul străinilor care au ajuns în Bulgaria în vara anului 2021. 

Turiştii români au mers într-un număr mai mare în Bulgaria în vara anului trecut  comparativ cu sezonul din 2020, iar acest lucru s-a datorat şi faptului că ţările preferate de români, Turcia şi Grecia, au intrat pe lista roşie a ţărilor cu risc epidemiologic, astfel că cei nevaccinaţi care se întorceau din aceste ţări erau obligaţi să stea în carantină. Bulgaria, comparativ cu alte ţări europene, nu a fost la fel de restrictivă în privinţa turiştilor români. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO