Companii

Dezinteres pentru reactoarele 3 şi 4. Cel mai mare proiect energetic nu a atras nici acum investitori

Dezinteres pentru reactoarele 3 şi 4. Cel mai mare proiect energetic nu a atras nici acum investitori

Autor: Roxana Petrescu

21.09.2012, 00:07 1361

Cel mai ambiţios proiect energetic al României, reactoarele 3 şi 4 de la centrala nucleară de la Cernavodă, rămâne în continuare blocat în contextul în care până pe 15 septembrie, termenul limită pentru depunerea ofertelor angajante, nicio companie nu s-a arătat interesată de dezvoltarea investiţiei de 4 miliarde de euro.

Acest lucru vine în contextul în care atât reprezentanţii Nuclearelectrica, cât şi cei ai Ministerului Economiei dă­deau asigurări că de această dată nu avea să se repete insuccesul din aprilie 2012 când la fel ca şi acum nimeni nu se ară­tase interesat de cele două reactoare. Practic, în această toamnă se fac cinci ani de când au venit primii investitori în acest proiect, perioadă în care însă nu s-a făcut nimic pe platforma de la Cernavodă. În mod normal, con­struc­ţiile trebuia să înceapă în toam­na anului 2010. "Nu a venit nimeni. Trebuie să vedem cum putem asigura finanţarea acestui proiect şi trebuie să revizuim documen­taţia", au declarat surse din Ministerul Economiei.

Reprezentanţii Nuclearelectrica nu au putut fi contactaţi până la închiderea ediţiei pentru detalii suplimentare.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO