Companii

Drama directorilor de fabrici care cumpără utilaje moderne şi nu au cu cine să lucreze: Tinerii zic că sunt IT-işti pentru că ştiu să butoneze pe telefon

Formarea la locul de muncă şi retenţia au devenit cuvinte cheie acum pe piaţa forţei de muncă, în condiţiile în care tot mai dificil este să găseşti oameni.

Formarea la locul de muncă şi retenţia au devenit cuvinte cheie acum pe piaţa forţei de muncă, în condiţiile în care tot mai dificil este să găseşti oameni.

Autor: Mirabela Tiron

25.06.2023, 09:30 15410

Sudorii, lăcătuşii, dulgherii, inginerii biotehnologi sunt tot mai greu de găsit pe piaţa locală.

Găsirea personalului spe­cializat, fie că este vorba de sudori, lăcătuşi, strungari, dulgheri, ingineri bio­tehnologi sau operatori de maşini cu comandă numerică (CNC), reprezintă principala provocare cu care se confruntă companiile din industrie. Meseriaşii sunt tot mai greu de găsit în condiţiile în care de pe băncile şcolilor profesionale ies tot mai puţini specialişti.

„Astăzi la poartă nu mai bate nimeni, aproape nimeni. Trebuie să-i cauţi, să-i convingi, şi cel mai rău este că au dispărut şcolile profesionale sau chiar dacă n-au dispărut fizic sau există pe hârtie, practic nu produc mai nimic sau produc nişte imitaţii de strungari sau alte meserii“, a spus Ioan Simion, fondatorul Confind din Câmpina, furnizor de echipamente petroliere,  în cadrul conferinţei ZF Reindustrializarea României.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO