Companii

E.ON şi MOL vor dezvolta 40 de staţii de încărcare electrică în România

E.ON şi MOL vor dezvolta 40 de staţii de încărcare...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

10.07.2017, 00:05 603
Companiile E.ON şi MOL vor dezvolta o reţea de 40 de staţii de încărcare a vehiculelor electrice în România, printr-o investiţie care începe anul acesta şi care se va încheia în 2020. Banii reprezintă o finan­ţare nerambursabilă din fonduri europene.
 
Din total, 19 staţii vor fi instalate de E.ON Energie România, în urma unei in­ves­tiţii de un milion de euro. Alte 21 de sta­ţii vor aparţine grupului petrolier MOL România.
 
Staţiile vor fi amplasate în perimetrele unităţilor din reţeaua de distribuţie a carburanţilor operată de compania MOL şi vor urmări acoperirea unor puncte impor­tante de pe traseul a trei rute de transport rutier: Arad-Bucureşti-Constanţa (cu­loarul IV paneuropean), Sebeş-Târgu-Mureş-Iaşi şi Suceava-Bucureşti-Giurgiu (parţial culoarul IX paneuropean).
 
„Acesta este doar începutul proiectului E-Mobility. Pe lângă faptul că reprezintă un model de business de viitor, este şi o ini­ţiativă care are o puternică legătură cu efor­turile de protejare a mediului încon­jură­tor, subiect luat tot mai serios în considerare şi în România“, spune Frank Hajdinjak, director general al E.ON România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO