Companii

Efervescenţa din piaţa de evenimente duce în sus gradul de ocupare al hotelurilor din marile centre urbane

Efervescenţa din piaţa de evenimente duce în sus...

Autor: Miruna Diaconu

14.10.2022, 00:07 554

Efervescenţa din piaţa evenimentelor se resimte puternic în hotelurile din marile centre urbane, care înregistrează chiar şi un grad mediu de ocupare de 80%. Cu toate că numărul mare de evenimente organizate în această perioadă are un impact pozitiv asupra hotelurilor din marile oraşe, turismul de business mai are de recuperat până să ajungă la nivelul din 2019.

Una dintre cele mai mari conferinţe, care a adus în Bucureşti câteva mii de persoane, este Conferinţa Plenipo­tenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomu­nicaţiilor. La eveniment participă 2.500 de delegaţi din 193 de ţări. „Conferinţa Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţio­nale a Telecomunicaţiilor a fost ca o gură de aer pentru tot oraşul, pentru hotelurile participante şi nu numai. Hotelurile participante au avut oameni de la conferinţă, iar celelalte au atras restul segmentelor care au ajuns în Bucureşti. Un astfel de eveniment are un impact pentru piaţa locală şi pentru viitor, ne dorim mai multe astfel de evenimente. Se vede efervescenţa pe gradul de ocupare din hoteluri, pe rata medie de cazare pe Bucureşti, care a crescut în această perioadă, pe evenimente. Anul acesta este incomparabil mai bun decât 2021“, spune Cristina Huzum, deputy general manager al hotelului Sheraton din Bucureşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO