ZF 24

Benzinăria, al doilea loc după supermarketuri unde românii plătesc cu cardul. Bonul mediu este de 165 lei

Benzinăria, al doilea loc după supermarketuri unde...

Autor: Roxana Petrescu

15.11.2014, 16:50 225
Benzinăriile ocupă locul doi după supermaketuri în topul comercianţilor din România preferaţi pentru plata cu cardul, arată un studiu realizat de Visa Europe, citat de reprezentanţii MOL România, al patrulea mare jucător din piaţa petrolieră locală.
 
„Românii achită în medie cu cardul Visa aproximativ 165 de lei per tranzacţie la benzinăriile din ţară, suma fiind similară cu valoarea medie a plăţilor efectuate cu cardul la comercianţii de pe piaţa locală“, au mai spus reprezentanţii MOL România.
 
În total, pe piaţa locală activează peste 2.000 de benzinării. Piaţa staţiilor de carburanţi din România este dominată de patru mari companii, OMV Petrom, Rompetrol, Lukoil şi MOL, care deţin împreună circa 1.400 de staţii, în urma lor venind lupii tineri ai sectorului de carburanţi, azerii de la SOCAR şi ruşii de la NIS, cu aproape 50 de unităţi. În afară de marile reţele, consumatorii au la dispoziţie şi 600 de benzinării independente.
 
Pe de altă parte, comerţul modern (hiper­marketuri,  supermar­keturi, discounteri etc.) numără peste 1.400 de unităţi. România consumă anual între 5,8 şi 6 mil. tone de carburanţi, valoarea pieţei fiind de circa 9-9,5 miliarde de euro. Comerţul modern este evaluat la circa 8,5 miliarde de euro anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO