Energie

CEZ renunta la centrala de la Galaţi, un proiect de 400 de milioane de euro

12.07.2010, 13:36 104

Cehii de la grupul energetic ceh CEZ au anunţat că vor renunţala realizarea unui grup energetic nou pe gaze la Galaţi, proiectcare ar fi putut ajunge la o valoare de 400 de milioane deeuro.

Decizia cehilor vine în contextul în 2008 CEZ a semnat unmemorandum de înţelegere cu statul român reprezentat deTermoelectrica privind construcţia unei unităţi noi de producţie aenergie la Galaţi.

"Pe parcursul acestor doi ani, grupul CEZ a derulat studiul defezabilitate pentru construirea unei noi unităţi de 400 de MW pelocul unde acum există CET Galaţi, o "insulă" aflată în perimetrulArcelorMittal. Studiul de fezabilitate a arătat faptul că proiectulnu poate fi construit, din cauza unor costuri importante şi înacelaşi timp neprevăzute. Aceste costuri vizează reţeaua precum şiconductele de gaz", au declarat reprezentanţii CEZ.

Aceştia au precizat că se vor concentra în continuare pe proiectuleolian de 600 de MW în valoare de 1,1 miliarde de euro pe care îlconstruiesc în două comune dobrogene, precum şi pe proiectulreactoarelor 3 şi 4 ale centralei nucleare de la Cernavodă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO