Conferinţă Honeywell: „Vrem 27 de grade iarna în locuinţe. Noi nu vrem să stăm îmbrăcaţi în casă! Belgienii stau la 18 grade“

17 mar 2017 Autor: Roana Rotaru

Gelu Olteanu directorul de vânzări al Environmental & Energy Systems al Honeywell: 58% din proprietari sunt îngrijoraţi de costul facturilor de energie termică, ceea ce ne arată că plata facturilor de încălzire devine mai importantă decât confortul termic.

„Peste un sfert din români s-au împrumutat că să îşi poată plăti facturile de încălzire.“

Peste un sfert din români s-au împrumutat de la prieteni, familie sau au făcut apel la un card de credit sau un împrumut bancar pentru a-şi putea plăti facturile de încălzire, potrivit unui studiu realizat de Honeywell pe un eşantion de 817 respondenţi români, care arată că pentru 40% din proprietarii de case sau apartamente nevoia de a economisi devine mai importantă decât confortul termic al familiei sau locatarilor. 

Honeywell, compania care a realizat studiul „Obiceiuri privind încălzirea locuinţei“, produce în România turbosuflante pentru motoare (la fabrica din cartierul bucureştean Militari), plăcuţe de frână (la Ploieşti) şi detectoare de fum şi foc (la Lugoj), dar dezvoltă totodată un centru de servicii regional cu activitate inclusiv în zona de eficienţă energetică.

„40% din respondenţii din România pun costul încălzirii mai presus decât confortul din timpul iernii. Totodată, 58% din proprietari sunt îngrijoraţi de costul facturilor de energie termică, ceea ce ne arată că plata facturilor de încălzire devine mai importantă decât confortul termic“, a declarat Gelu Olteanu, directorul de vânzări al Environmental & Energy Systems Honeywell.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.03.2017

 
Cuvinte cheie:
Honeywell
, iarna
, casa
, locuinte
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide