Energie

ExxonMobil continuă investiţiile în explorarea din Marea Neagră, dar e interesată şi de reglementare

ExxonMobil continuă investiţiile în explorarea din...

Autor: Alexandru Moise

02.09.2015, 17:58 489

Premierul Victor Ponta a avut o întrevedere, miercuri, la Palatul Victoria, cu o delegaţie a consorţiului format din ExxonMobil şi OMV Petrom pentru a discuta despre evoluţia proiectelor de explorare a resurselor de gaze naturale din Marea Neagră. Întâlnirea a avut loc în contextul vizitei în România a vicepreşedintelui ExxonMobil Exploration Company, Michael Cousins şi a vicepreşedintelui pentru operaţiunile din Europa, Tristan Aspray.

"Reprezentanţii consorţiului au prezentat progresele obţinute în ultimele luni în operaţiunile din zona adâncă a perimetrului Neptun şi au reconfirmat interesul pentru continuarea investiţiilor în conformitate cu programul de lucrări asumat. Prim-ministrul s-a interesat de stadiul cooperării dintre consorţiu şi compania Transgaz pentru realizarea investiţiilor şi asigurarea preluării, în perspectivă, în sistemul naţional de transport din România, a hidrocarburilor ce vor fi exploatate în perimetrele din Marea Neagră. De asemenea, reprezentanţii consortiului s-au interesat de evoluţiile în privinţa cadrului de reglementare din sectorul petrol şi gaze şi au apreciat preocuparea Guvernului României pentru încurajarea investiţiilor sustenabile în acest sector strategic", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Potrivit sursei citate, Victor Ponta a spus că acordă o atenţie specială operaţiunilor de explorare şi exploatare a resurselor energetice din Marea Neagră astfel încât, în viitor, acestea să poată consolida securitatea energetică a României şi securitatea în plan regional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO