Energie

Grup Servicii Petroliere: Scăderea preţului la petrol a luat piaţa prin surprindere

Grup Servicii Petroliere: Scăderea preţului la petrol a...

Autor: Andreea Neferu

20.07.2015, 00:06 802
„Unele contracte au fost anulate sau nu s-au mai încheiat.“
 
Grup Servicii Petroliere (GSP), companie specializată în forajul marin şi controlată de omul de afaceri constănţean Gabriel Co­mănescu, a fost afectată de evoluţia în scădere a preţului barilului de petrol, astfel că a pus în aşteptare unele investiţii şi planurile de listare la bursă.
 
„Sunt probleme foarte mari pe piaţa petrolului, pentru că barilul a scăzut de la 120 de dolari la 50 de dolari în decurs de 6-7 luni. Această scădere, care nu a fost prognozată de nimeni, a luat piaţa prin surprindere, iar impactul pentru noi a fost anularea unor contracte sau neîncheierea lor“, afirmă Radu Petrescu, director de co­municare al GSP, care nu a precizat însă despre ce contracte este vorba.
 
„Nu se mai fac aşa multe licitaţii pentru că preţul petrolului e prea mic şi nu mai rentează. Una este să vinzi petrolul cu 40-50 dolari pe baril, alta e cu 120 dolari“, mai spune Pe­trescu, care adaugă că scăderea preţului petrolului a blocat momentan şi anumite investiţii ale GSP, printre care şi un proiect privind o platformă de foraj la mare adâncime (deep water).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO