Energie

OMV refinanteaza un imprumut de 1,5 mld. euro apeland la toti greii bancari

26.04.2010, 19:25 42

Grupul petrolier austriac OMV, actionarul majoritar al Petrom,cea mai mare companie locala, a obtinut un imprumut sindicalizatmulti-valuta in valoare de 1,5 miliarde de euro, cu o maturitate decinci ani, care va inlocui un credit existent care expira in 2011si care va acoperi o serie de costuri generale ale grupului.Aranjorii tranzactiei sunt Bank of America/Merrill Lynch, BarclaysCapital, BNP Paribas, Credit Agricole, Deutsche Bank, Erste Group,J.P. Morgan, Raiffeisen Zentralbank, Societe Generale si UnicreditBank Austria.

La sindicalizarea imprumutului participa 16 institutii de creditdin Austria si strainatate.

Petrom, companie care asigura jumatate din productia de petrolsi de gaze a OMV, a facut mai multe imprumuturi in ultimul an.Astfel, la sfarsitul lui 2008 Petrom obtinea un credit de 375 demilioane de euro din partea mai multor banci, in martie 2009 BERDacorda companiei un credit de 300 de milioane de euro pentru ca inmai BEI alaturi de BERD sa mai finanteze operatiunile Petrom cu 400de milioane de euro. La sfarsitul anului trecut, Petrom a maiobtinut o finantare de 500 de milioane de euro din partea maimultor banci internationale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO