Energie

Producătorul de cabluri electrice Prysmian investeşte 23 mil. euro într-un proiect care va extinde capacitatea de producţie a fabricii din Slatina cu 12.000 de tone de cablu pe an

Producătorul de cabluri electrice Prysmian investeşte...

Autor: Cristina Bellu

09.04.2024, 14:08 1798

Producătorul de cabluri electrice şi de fibră optică Prysmian din Slatina, parte a grupului Prysmian listat pe bursa din Italia, a demarat la sfârşitul lunii februarie lucrările la o nouă linie de producţie a cablurilor electrice de medie tensiune, la fabrica din Slatina.

Proiectul reprezintă o investiţie directă a companiei, de 23 milioane de euro, pe o perioadă de trei ani, şi va creşte capacitatea fabricii cu 12.000 de tone pe an de cablu electric de medie tensiune, spun reprezentanţii companiei.

”Fabricile Prysmian din Slatina sunt orientate spre economisirea resurselor, dar şi protejarea mediului înconjurător, iar în fabrica de cabluri de energie unul din aceste noi cabluri va fi realizat printr-o tehnologie inovatoare ce asigura reducerea emisiilor de CO2 cu o tonă pe kilometru de cablu produs.”, spune Daniela Burca, COO Prysmian Romania.

Prin intermediul acestei investiţii, Prysmian va creşte capacitatea fabricii prin şase noi linii de producţie şi va duce investiţia totală la 75 mil. euro în ultimii 19 ani de cât businessul italienilor este prezent la Slatina.

”Prysmian e un partener global pentru proiectele conexiune în reţea on şi off shore, cât şi pentru transportul energiilor regenerabile prin cablurile şi sistemele „state of art” patente ale grupului. În acest context, investiţia de la Slatina-Romania e un angajament al grupului Prysmian  de a fi alături toţi actorii din piaţa de energie din Romania pentru a facilita tranziţia către utilizarea energiei verzi dar şi  în transformarea României într-un hub energetic regional,” adaugă  Constantin Nistor CCO Prysmian Romania.

Prysmian produce anual la fabrica din Slatina peste 35.000 tone de conductori electrici de diferite tipuri, care sunt întâlniţi în cele mai comune reţele electrice, de la reţelele din construcţii şi industrie, la cabluri de medie şi înaltă tensiune pentru reţelele de transport subterane sau aeriene. Fabrica din Slatina exportă anual cabluri şi conductori electrici către principalii furnizori de electricitate din Romania dar si din Europa.

Cu mai mult de 140 de ani de experienţă, Grupul  are vânzări de depăşesc 10 miliarde de euro, aproximativ 28.000 de angajaţi în peste 50 de ţări şi 104 fabrici.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO