„Consumul intern este mic, iar noi avem capacităţi de producţie mari. Ori închizi, ori faci export cât poţi“

România a exportat energie de 100 mil. euro în 2014 pentru că cererea internă este în scădere

3 sep 2014 Autor: Roxana Petrescu

Producătorii au vândut 10% din energie în Bulgaria, Serbia şi Ungaria. Consumul intern este în scădere cu 2,6%.

Exporturile însă se în­dreaptă spre unul dintre cei mai buni ani, ANRE (Autoritatea Naţională de Reglemen­tare din domeniul Energiei) previzionând o creştere de peste trei ori a cantităţilor de anul trecut, până la 7,7 TWh.

„În primul rând, pentru actualul nivel scăzut al consumului de energie electrică trebuie găsite soluţii. Dezvol­tarea României, fără a fi energointensivă, trebuie să se bazeze şi pe o creştere a consumului de energie electrică, ceea ce reprezintă dintr-un anumit punct de vedere şi o creştere a nivelului de trai“, spune Marius Untescu, şef serviciu în cadrul direcţiei generale de energie şi mediu din cadrul Departamentului pentru Energie.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.09.2014

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
energie
, export
, scadere
, consum
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide