Energie

Ştefan Gadola, vicepreşedinte executiv EnergoBit: Ne gândim ca peste câţiva ani să facem un exit, pe bursă sau către alt investitor strategic, dar nu prea curând

Ştefan Gadola, vicepreşedinte executiv EnergoBit

Ştefan Gadola, vicepreşedinte executiv EnergoBit

Autor: Roxana Rosu

23.02.2016, 10:48 289

Ne gândim ca peste câţiva ani să facem un exit, pe bursă sau către alt investitor strategic, dar nu prea curând, a spus la ZF Power Summit 2016, Ştefan Gadola, vicepreşedinte executiv EnergoBit.

"Am avut gânduri de listare acu 7-8 ani. Nu am ieşit pe bursă din cauza blocării elasticităţii noastre. Noi vrem să putem lua decizii rapide, de la o zi la alta. Bursa presupune birocraţie, nu era un avantaj pentru noi. Am vândut o parte din acţiuni, fiind o ofertă deosebită".

În momentul de faţă, în România nu există o strategie energetică şi aceasta nici nu va exista prea curând, 

Am venit convins că nu avem o strategie energetică, plec acasă ferm convins că nici nu o vom avea prea curând. Va fi probabil o strategie scrisă în noiembrie, dar apoi vine altcineva şi va face altă strategie. Se tot discută de ani de zile de Tarniţa, dar încă nu ştim dacă este un proiect fezabil. Până acum se putea construi dacă era fezabil.

Alte declaraţii:

Ne-am obişnuit să lucrăm fără strategie. Ne uităm la oportunităţi. Cum au fost regenerabilele, care au fost un boom şi care, pe noi ca firmă, ne-au ajutat mult. Anult trecut am construit cea mai mare centrală fotovoltaică din Ungaria, 45MW. Avem una şi în România.

Acum ne uităm spre alte lucruri. Ne uităm şi afară, dar vrem să facem preponderent aici. Oferim consultanţă, construcţie, service. Avem prima fabrică de transformatoare mici. Consumatorii vor tot mai multă calitate şi continuitate în furnizarea de energie.

Ca să aplicăm smart meter în Romnia este nevoie de reglementare. Sunt multe organizaţii care se opun, pentru că ar ştii anumite comportamente de consum. 

Nu mai există şcoli profesionale, avem o mare problemă cu electricieni. Noi ii instruim. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO