Energie

Teofil Mureşan, proprietar Electrogrup Cluj: Avem o echipă de M&A în group. Vrem să achiziţionăm şi vrem o listare anul viitor

 Teofil Mureşan

Teofil Mureşan

Autor: Roxana Rosu

23.02.2016, 10:35 572

Avem o echipă de M&A în group, vrem să achiziţionăm şi vrem o listare anul viitor, cred că 2016 e un an de consolidare, a spus la ZF Power Summit 2016 Teofil Mureşan, proprietar Electrogrup Cluj.

Grupurile hidroergetice au o durată de viaţă depăşită. Acum este momentul pentru investiţii, inclusiv cu fonduri UE şi cu resurse proprii, 

Este nevoie de interconectare. România este în urmă la investiţiile în capacitatea de interconectare, care ar trebui să ajungă la 10%.

Serviciile nostre depind de infrastructură, inclusiv Electrogrup Cluj.

Spuneam acum doi ani că ar trebui să importăm sisteme de achiziţii publice care să nu se uite doar la preţul cel mai mic. Acum toată lumea se gândeşte la asta, dar ne lovim de frica de a lua decizii. Până nu automatizăm procesul de decizie, va fi foarte greu să facem investiţiile care se impun.

Ar trebui în strategia energetică, statul să pună la pachet cât mai multe investiţii, să lanseze mai multe companii odată pe bursă, să facă investiţii la pachet, ca să fie sume mari, 10 miliarde de lei să zicem, şi să atragă atenţia investitorilor.

Dacă Tarniţa e fezabil, companiile româneşti din energie au bani să îl facă singure.

Cred că va fi o bătălie pe piaţa furnizării.

Smart metering e o zonă în care şi producătorii români ai oportunităţi. Electrocasnicele vor avea un buton care să aleagă pornirea în momentul în care este cel mai bun moment, în funcţie de preţul energiei. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO