Energie

Virgil Popescu, ministrul Energiei, despre cozile din benzinării: Nu este niciun motiv pentru a sta la coadă. Nu se va dubla preţul

Virgil Popescu, ministrul Energiei, despre cozile din...

Autor: Cosmin Pirv

09.03.2022, 19:41 1947

Ministrul Energiei Virgil Popescu spune că nu sunt justificate cozile apărute miercuri la benzinării. „Nu este niciun motiv pentru a sta la coadă. Nu se va dubla preţul”, a spus Popescu. El susţine că în România nu se poate vorbi de lipsă de benzină şi motorină.

„Este complet nejustificat ceea ce se întâmplă, nu putem vorbi de lipsă de benzină şi motorină în România. Am discutat cu cei doi mari producători, cu Petrom şi cu Rompetrol, nu există niciun motiv ca să avem cozile acestea. Sigur s-a creat o panică pe fondul unor preţuri care au apărut la benzinării la graniţa româno-ungară, acolo am văzut şi eu un preţ de 11 lei, complet nejustificat”, a declarat Virgil Popescu, miercuri seara, la Digi24.

Acesta spune că în Ungaria este penurie de combustibili.

„Românii trebuie să ştie că, în Ungaria, Guvernul a pus un plafon pe preţul benzinei şi motorinei şi produsul a dispărut, practic există o penurie de carburanţi. Benzinăriile din ţara vecină sunt deschise cu program, nu sunt deschise non-stop, şi acest lucru probabil că a început să influenţeze preţurile la frontieră, benzinării independente”, a spus ministrul Energiei.

El a făcut un apel la oameni să nu stea la coadă: „Să nu stea la coadă pentru că vor găsi benzina şi motorina şi mâine, şi poimâine, şi într-o săptămână în benzinării. Nu este niciun motiv pentru a sta la coadă. Nu se va dubla preţul, nu se va ajunge la 9 lei, nu va ajunmge la 11 lei mâine aşa cum văzxut şi eu şi mi-au trimis şi mie prietenii”, a adăugat Virgil Popescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO