Energie

​Virgiliu Ivan, Transelectrica: Dacă cineva a distorsionat voit piaţa de energie, eu sunt adeptul măsurilor radicale

​Virgiliu Ivan, Transelectrica: Dacă cineva a...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

21.02.2017, 13:24 546

România nu este singura ţară din regiune şi chiar din Europa care s-a confruntat cu un consum neaşteptat de mare pe piaţa de energie, spune Virgiliu Ivan, director Dispeceratul Energetic Naţional, Transelectrica. Franţa şi Germania se numără şi ele printre ţările unde cererea de energie a fost mai mare decât era prevăzut.

„Comparativ cu iernile anteriorare, iarna aceasta am avut temperaturi mai coborâte, media a fost cu 4 grade mai mică în 2017 faţă de 2016. Când temperaturile scad, consumul de energie electrică creşte. Din monitorizările noastre, am avut un vârf de 9.730 de megawaţi, cu 200 de megawaţi mai mult decât anul trecut. Sunt date preliminare, nu finale. Februarie se menţine la un vârf ridicat comparativ cu perioada similară a anului trecut, consumul e mai mare cu 6,3% în primele douăzeci de zile din februarie 2017 faţă de februarie anul trecut”, a spus Virgiliu Ivan la conferinţa ZF Power Summit, organizată de Ziarul Financiar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO