Companii

Estimare valabilă pentru anul 2026: Telekom şi Ericsson văd la 8,4 miliarde de dolari potenţialul 5G în România

Miroslav Majoros

Miroslav Majoros

Autor: Adrian Seceleanu

13.06.2017, 00:07 714

Reţelele mobile în tehnologie 5G, care vor putea oferi viteze de transfer al datelor de câteva zeci de ori mai mari decât cele actuale, vor genera un potenţial de business supli­men­tar de peste 8 mld. dolari pentru companiile şi ope­ratorii de telecom din România în anul 2026, conform unui studiu realizat de compania suedeză Ericsson.

„Oportunitatea totală suplimentară de business pentru pia­ţa din România va fi în 2026 de 8,4 miliarde de dolari, dintre care 3,2 miliarde de dolari doar pentru operatorii de tele­com care vor oferi 5G“, a declarat Miroslav Majoros, CEO al Telekom România, în cadrul unui eveniment în ca­drul căruia grupul a făcut la Bucureşti, alături de Ericsson, pri­ma demonstraţie live a tehnologiei 5G din Europa de Sud-Est. În cadrul demonstraţiei, viteza serviciilor de date a de­păşit 24 Gbps.

Reţelele 5G vor face posibile proiecte spectaculoase de tele­medicină sau de oraşe inteligente, a căror realizare va adu­ce venituri suplimentare companiilor, a explicat Majoros.

Până la momentul lansării comer­cia­le a reţelelor 4G, estimat cel mai de­vreme pentru 2020, grupul Telekom in­vesteşte masiv în expansiunea reţelei 4G, pentru a recupera astfel şi decalajul faţă de liderii pieţei. Am instalat mii de ante­ne noi 4G de la Ericsson, com­pa­tibile şi cu viitoarea reţea 5G, în ulti­me­le şase luni, iar expan­siunea va continua, a spus Majoros.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO