Companii

Fabrica de medicamente de 50 mil. euro a germanilor de la Stada din Turda, Cluj, 70% construită după un an de la debutul lucrărilor

Investiţia de peste 50 mil. euro este un proiect de la zero, susţinut parţial prin ajutor de stat din partea guvernului de circa 21 mil. euro.

Investiţia de peste 50 mil. euro este un proiect de la zero, susţinut parţial prin ajutor de stat din partea guvernului de circa 21 mil. euro.

Autor: Georgiana Mihalache

24.11.2023, 16:45 416

♦ În 2024, compania se aşteaptă să pornească activitatea de producţie pe site-ul de la Turda ♦ Circa 160 mil. cutii de produse va fi capacitatea maximă pe an.

Stada România, subsidiara gru­pului german cu acelaşi nume, a finalizat circa 70% din investiţia de peste 50 mil. euro într-o nouă fabrică de medicamente construită la Turda, judeţul Cluj.

Lucrările de şantier au debutat în urmă cu un an, iar în 2024 compania vrea să producă primele cutii de medicamente.

„Suntem mulţumiţi de cum au decurs lucrările în primul an şi mândri că partenerii noştri din Cluj respectă graficul agreat, lucrările avansând până la o medie de 70% din totalul celor de exterior şi interior, camerele curate. Iată că, în ciuda contextului geopolitic din regiune şi a celui economic, la nivel global, noi ne menţinem planurile de dezvoltare aşa cum le-am anunţat. Atât în ceea ce priveşte planurile investiţionale din Turda, cât şi pe cele de dezvoltare a portofoliului de produse disponibile pentru pacienţii din România şi a echipei“, a transmis Mihai Fugarevici, director general al Stada România.

În iunie 2024 este termenul estimat pentru ca fabrica nouă să fie construită, iar în urma obţinerii autorizaţiilor, în octombrie 2024 este ţinta pentru ca primele produse să iasă pe porţile fabricii. Investiţia de peste 50 mil. euro este un proiect de la zero, susţinut parţial prin ajutor de stat din partea Guvernului de circa 21 mil. euro. Echipa Noerr, companie de avocatură şi consultanţă, a asistat Stada pentru obţinerea ajutorului de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO