Companii

Familia Marcu cumpără Marina Limanu, una dintre cele mai mari marine private din România

 Familia Marcu cumpără Marina Limanu, una dintre cele mai mari marine private din România

Autor: Ioana David

03.04.2012, 13:13 1152

NauticLife, unul dintre cei mai mari operatori de pe piaţa de ambarcaţiuni din România deţinut de familia Marcu, a cumpărat pachetul integral de acţiuni al firmei Marina Limanu. Potrivit datelor furnizate, Marina Limanu a fost inauguratăîn 2010 şi este una dintre cele mai mari marine private din România, având o suprafaţă de 30.000 mp şi 670 m deschidere la malul apei şi un potenţial de cheiaj de 260 ambarcaţiuni.

"Semnele observate până acum ne spun că piaţa va stagna în 2012, dar acest lucru se va întampla după trei ani consecutivi de scădere puternică, oprirea scăderii pieţei urmând să aibă loc datorită creşterii apetitului de cumpărare", a spus Octavian Firu, CEO NauticLife.

În urma acestei preluări, familia Marcu deţine pachetul majoritar, în proporţie de 90% şi Dorin Preda 10%. Noul nume al companiei Marina Limanu a devenit LifeHarbour.

În 2011 NauticLife a vândut 34 de ambarcaţiuni, având o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro şi o cotă de piaţă de 30%, cu o perspectivă de a creşte substanţial în următoarea perioadă. De la deschidere şi până în prezent, NauticLife a susţinut investiţii în valoare de peste 3,5 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO