Companii

Fără şef nou, Electrica îi prelungeşte cu 3 luni mandatul CEO-ului interimar, Iuliana Andronache

Fără şef nou, Electrica îi prelungeşte cu 3 luni...

Autor: Roxana Petrescu

07.06.2016, 00:07 1191

Electrica, cel mai mare jucător din domeniul distri­bu­ţiei şi furnizării de energie, i-a prelungit cu 90 de zile man­da­tul CEO-ului interimar Iuliana Andronache, directorul financiar, compania dându-şi astfel un răgaz în tentativa de a găsi un nou director general executiv.

Electrica a rămas fără şef la mijlocul lunii martie după ce Ioan Roşca a fost debarcat de la vârful companiei înainte de încheierea mandatului. La acel moment, Electrica a anunţat că până la finalul lunii iunie se va găsi un nou CEO. Electrica este o companie cu un business de 1,2 mld. euro şi cu 650 mil. euro în conturi.

„Consiliul de administraţie a decis, începând cu data de 1 iunie 2016, prelungirea mandatului doamnei Iuliana Andronache în calitate de director general interimar pentru o perioadă de 90 de zile sau până la numirea unui nou director general“, spun reprezentanţii Electrica.

Potrivit declaraţiei de avere, Ioan Roşca a câştigat în me­die anul trecut din funcţia de director general al Elec­tri­ca circa 8.000 de euro lunar. Dar pe lângă funcţia de direc­tor general, Roşca şi-a rotunjit veniturile cu funcţia de administrator neexecutiv la Electrica Furnizare, ad­minis­trator neexecutiv la Electrica Distribuţie Muntenia Nord, dar şi prin dividendele încasate anul trecut de la Elec­trica. Astfel, veniturile lunare totale ajungeau la 13.000 de euro.

Cei care ar trebui să găsească un nou CEO pentru una dintre cele mai „apetisante“ companii locale din punctul de vedere al lichidităţilor sunt specialiştii de la agenţia de recrutare Pedersen & Partners.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO