Companii

Farmacia Tei şi Bebe Tei au ajuns la afaceri totale de aproape 1,9 mld. lei în 2023. „Vom deschide magazine noi în Braşov, Craiova, Focşani şi Bucureşti.“

Farmacia Tei şi Bebe Tei au ajuns la afaceri totale de...

Autor: Mirabela Tiron

17.01.2024, 00:07 1009

Lanţul de farmacii Tei, unul dintre cele mai dinamice businessuri de pe piaţa locală, fondat de antre­prenoarea Roxana Maftei, va pune pe harta extinderii noi magazine anul acesta, în Braşov, Craiova, sectorul 4 din Capitală şi Focşani, împreună cu Bebe Tei, potrivit oficialilor com­paniei.

Atât Farmacia Tei, cât şi Bebe Tei, care funcţionează pe firme diferite, şi-au dublat cifra de afaceri în ultimii cinci ani.

„Am intrat de anul trecut şi pe segmentul de produse pentru ani­male de companie (câini, pisici), am adus 1.300-1.400 de produse diferite, OTC-uri, suplimente. Am vrut ca oamenii să găsească în magazinele noastre şi produsele de care au nevoie pentru animalele de com­panie“, a declarat pentru ZF Roxana Maftei, fondatoarea Farmaciei Tei.

Lanţul a ajuns anul trecut la nouă magazine Farmacia Tei şi opt magazine Bebe Tei, iar pentru acest an sunt planificate noi deschideri în provin­cie şi în Capitală.

Anul trecut, Farmacia Tei a finalizat cu o cifră de afaceri de 1,1 miliarde de lei, în creştere cu 16%, iar Bebe Tei a ajuns la o cifră de afaceri de 758 mil. lei, în creştere cu 29,3%.

Cele două lanţuri s-au diferenţiat de alte business-uri din acest sector prin di­ver­si­tatea produselor dar şi prin preţurile mai mici şi prin prezenţa în online. Mai mult, farmaciile Tei sunt dezvoltate pe spaţii mult mai mari decât o farmacie normală, de peste 1.000 de metri pătraţi, ceea ce le face adevărate „hipermarketuri“ de medicamente.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO