Companii

Farmacista Cristiana Ungureanu, fondatoarea Forte Vita Farm din Argeş: Am vândut două farmacii care erau departe de oraş, nu aveau vânzări. Brandul Forte Vita a generat peste 23 mil. lei în 2022

Cristiana Ungureanu, fondatoarea Forte Vita Farm: La mine n-au venit marile lanţuri cu oferte de cumpărare, pentru că au primit refuz categoric, fiind o afacere de familie.

Cristiana Ungureanu, fondatoarea Forte Vita Farm: La mine n-au venit marile lanţuri cu oferte de cumpărare, pentru că au primit refuz categoric, fiind o afacere de familie.

Autor: Georgiana Mihalache

30.01.2024, 16:30 9821

Reţeaua de farmacii Forte Vita Farm din Argeş numără în prezent 12 unităţi, jumătate în oraş, jumătate la sat.

Antreprenoarea Cristiana Ungureanu, de profesie farmacistă, a renunţat la două unităţi dintre cele 14 pe care le controla la nivelul judeţului Argeş, motivul fiind vânzările scăzute din zona în care erau amplasate, în mediul rural. „Am mai vândut din farmacii pentru că erau departe de oraş. Erau la 50 km depărtare (de Piteşti – n.red.) şi nu aveau vânzări, oamenii la ţară cumpără doar reţetele. Trebuia să aprovizionăm farmaciile o dată sau de două ori pe săptămână. Aceste unităţi pe care le-am vândut erau cumpărate din 2020, le-am ţinut în studiu trei ani şi nu se justifica să le mai păstrăm. Acum avem 12 unităţi, şase la oraş, şase la ţară”, a spus Cristiana Ungureanu, fondatoarea Forte Vita Farm.

Ea a menţionat că, după ce în Piteşti a apărut Farmacia Tei, al cincilea business din retailul farma ca cifră de afaceri, nu a văzut un impact în vânzări. Motivul, susţine antreprenoarea, este că cele două businessuri mizează pe game diferite de produse, iar zona de puericultură nu concurează cu cea de medicamente.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO