Companii

Fermierii obţin în sfârşit ce-şi doresc: Şcolile şi spitalele vor cumpăra alimente româneşti. Lanţul scurt va fi adoptat prin OUG săptămâna aceasta. „Am ferma la 8 km distanţă de Braşov şi vin oameni din Braşov să cumpere lapte, chiar şi numai două sticle.“

Fermierii obţin în sfârşit ce-şi doresc: Şcolile...

Autor: Florentina Niţu

10.05.2023, 09:00 444

„Lanţul scurt de aprovizionare este cel mai bun. Fiecare primeşte un preţ corect şi fermierul şi consumatorul“ „O fermă cu 50-60 de vaci are viitor. Ferma de familie e un echilibru între micile gospodării şi fermierii mijlocii“.

Lanţul scurt de aprovizionare, ca­re prevede vânzarea directă a alimentelor de la producător la consumator, propus de fer­mierii români la întâlnirile cu premierul Nicolae Ciucă, se va materializa printr-o ordonanţă de urgenţă, ce va fi adoptată în această săptămână, conform declaraţiilor guvernanţilor.

„Statul trebuie să intervină, să facă poli­tici coerente, legi clare, să protejeze fermie­rul român. Noi am propus ca la spitale, la şcoli, la toate instituţiile publice să fie folo­site lapte şi produse lactate româneşti. Nu e în regulă ca polonezii şi maghiarii să ne tri­mită lapte în şcoli. Am spus că trebuie gă­sit cadru legislativ, implementat corect, ca să dezvol­tăm producţia românească, mai ales că oamenii caută produse româneşti. Am fer­­ma la 8 km distanţă de Braşov şi vin oa­meni din Braşov să cumpere lapte, chiar şi numai două sticle“, a spus Petru Bordean, preşe­dinte al Federaţiei Crescătorilor de Bovine din Ro­mânia, care adună fermieri din 24 de jude­ţe, uniţi în 26 de asociaţii de profil.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO