Companii

Finlandezii de la Nokian Tyres au adus primii bani pentru fabrica de la Oradea, o investiţie totală de 650 de milioane de euro. „Aceste fonduri sunt legate de această investiţie.“

Finlandezii de la Nokian Tyres au adus primii bani pentru...

Autor: Alexandra Matei

14.09.2023, 00:07 3538

Nokian Tyres, unul dintre cei mai importanţi jucători mondiali de pe piaţa anvelopelor, a realizat o majorare de capital de 82 milioane de lei în luna iulie a acestui an, sumă adusă la capitalul firmei Nokian Tyres Europe Operations SRL, arată datele de la Registrul Comerţului care menţionează că aportul grupului din Finlanda este a patra cea mai mare majorare de capital realizată de un investitor străin în luna iulie.

Astfel, producătorul finlandez de anvelope aduce primii bani pentru proiectul de la Oradea, o fabrică ce va produce anual 6 milioane de anvelope, pentru care au început lucrările în primăvara acestui an. „Facem o investiţie de peste 650 mil. euro la Oradea, iar aceste fonduri sunt legate de această investiţie“, au precizat reprezentanţii Nokian Tyres.

Fabrica de la Oradea va fi prima investiţie de la zero cu o valoare mai mare de 500 mil. euro din ultimul deceniu. Conform unei analize a ZF, doar patru fabrici  au fost construite de la zero în urma unor investiţii de peste 100 mil. euro în ultimii cinci ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO