Companii

Fondatoarea Elmiplant: Politicul nu ne dă niciun motiv să mai producem în România

Fondatoarea Elmiplant: Politicul nu ne dă niciun motiv...

Autor: Cristina Roşca

28.10.2013, 00:08 176
Elena Cremenescu (61 de ani), cea care în urmă cu 21 de ani a pus împreună cu soţul său bazele producătorului de cos­metice Elmiplant, afacere vân­dută în 2007 către grecii de la Sarantis, afirmă că în România nu există legi pentru susţi­nerea pro­duc­ţiei, motiv pentru care nu se gân­deşte să o ia de la capăt cu un nou bu­siness. Această afirmaţie survine la scurtă vreme după ce Sarantis a anunţat că mută pro­ducţia în Grecia, pe piaţa locală urmând să rămână doar activităţi de cercetare şi dis­tribuţie.
 
„Aş putea reveni cu o afacere proprie în orice moment, însă pentru a face acest pas am nevoie de o serie de condiţii în piaţă pe care nu le am. Nu există legi care să susţină producţia, astfel că dacă astăzi vrei o afacere de producţie curată este practic imposibil. Care sunt ramurile de producţie care ne mai reprezintă astăzi?“, întreabă antreprenoarea care ocupă astăzi funcţia de deputy general manager în cadrul Sarantis România, care include acum operaţiuni de producţie, import şi distribuţie de produse cosmetice. Ea este însă implicată în continuare şi în cercetare.
 
În portofoliul companiei Sarantis se numără astăzi şi brandul Elmiplant, creat de familia Elenei Cremenescu. „Am terminat Facultatea de Farmacie în 1978 şi am primit repartiţie la farmacia Spitalului Fundeni. După aceea am câştigat concursul pentru un post la Institutul pentru controlul de stat al me­dicamentelor, unde am lucrat în cer­ce­tare“, îşi povesteşte antreprenoarea începu­turile carierei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO